top of page

Vaststellingsovereenkomst: Het Eind van een Arbeidsconflict



In een recente en aangrijpende zaak bij Van der Burg Juristen stonden we een cliënt bij die herstellende was van een ernstige ziekte. Gedurende haar ziekteperiode begon haar werkgever tekenen van ongeduld te vertonen, wat leidde tot een escalerend conflict op de werkvloer. Ondanks onze pogingen om via mediation tot een oplossing te komen—aanvragen die we indienden in de hoop op een vreedzame resolutie—bleek al snel dat deze inspanningen vruchteloos waren. Het was duidelijk dat een meer beslissende aanpak nodig was.

Onze cliënt, die een positief vooruitzicht op gezondheid had en binnen drie maanden weer aan het werk zou kunnen, stond voor een cruciaal keerpunt. De situatie vroeg om een strategische en empathische benadering, leidend tot de beslissing om een vaststellingsovereenkomst na te streven als de optimale oplossing.

Onderhandelingen en de Weg naar Een Overeenkomst

Met de inzet van een advocaat door de werkgever begonnen de onderhandelingen, waarbij ons team zich volledig inzette om de belangen van onze cliënt te behartigen. Het doel was niet alleen om een rechtvaardige compensatie te verkrijgen, maar ook om onze cliënt de rust en ruimte te bieden die zij nodig had voor haar volledige herstel.

De Resultaten van Juridische Bemiddeling

Het resultaat van deze onderhandelingen was buitengewoon gunstig voor onze cliënt. Zij ontving twee maanden vrijstelling van werk met volledige doorbetaling van haar loon, inclusief de maximale transitievergoeding, uitbetaling van alle openstaande uren, en een vergoeding voor de gemaakte juridische kosten. Deze overeenkomst bood haar niet alleen financiële zekerheid tijdens haar herstelperiode, maar stelde haar ook in staat om zich volledig te concentreren op haar gezondheid, zonder de last van werkgerelateerde stress.

Een Nieuw Begin

Na afloop van deze periode was onze cliënt in staat om met hernieuwde energie en gemoedsrust te beginnen aan een nieuwe baan. Deze casus onderstreept het belang van juridische ondersteuning bij arbeidsconflicten. Het laat zien hoe essentieel het is om ervaren juristen in te schakelen die de correspondentie kunnen overnemen en strategisch kunnen onderhandelen om het best mogelijke resultaat te bereiken.

Reflectie en Advies

Dit verhaal dient als een krachtige herinnering aan de waarde van juridische bijstand in tijden van nood. Bij Van der Burg Juristen zijn we er trots op dat we onze cliënten door de meest uitdagende perioden van hun leven kunnen loodsen, door niet alleen juridische expertise te bieden, maar ook empathie en begrip.


bottom of page